За повідомленням інтернет-видання «ЕнергоЛайф», про посівну озимих культур на полях Полтавщини та готовність посівів до зими  розповів Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Олег Палій.

Для цьогорічного жовтня були характерні нестабільні температурні показники – тепла погода на початку місяця швидко змінилася похолоданнями і навіть нічними заморозками. Але за словами Олега Палія, хоча посівна кампанія ще не завершилася, вже можна говорити, що вона пройшла на задовільному рівні.

Як повідомив заступник директора Департаменту,  80% озимих культур перебувають у оптимальній для зимівлі фазі розвитку – кущіння. Інші 20% посівів знаходяться в стадії сходів, тобто ще не готові до зими.

«Але тепла погода, яку ми зараз спостерігаємо, допоможе посівам підрости та покращити свій фазовий розвиток» – зазначив Олег Палій.

Також Олег Палій зазначив, що протягом останніх років спостерігається тенденція до зміщення термінів посівної кампанії.  Це відбувається через те, що в умовах глобального потепління трапляються затяжні засухи. Тому аграрії чекають, поки підуть дощі, і тільки потім починають сіяти.

ЕнергоЛайф.інфо