ручкаНа нараді в Полтавській облдержадміністрації підсумували роботу Центрів надання адміністративних послуг. ЦНАПи на Полтавщині переповнені. Якщо за минулий рік їхніми послугами скористались майже 40 тисяч людей, то в І півріччі 2015 кількість збільшилась в 3,4 рази. Найчастіше через ЦНАПи  полтавці звертаються до органів Держгеокадастру та  Міграційної служби.  На сьогоднішній день через ЦНАПи надається 93 послуги. 29 із них – це послуги, що надаються органами Держгеокадастру.

Присутній на нараді голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко зазначив: «Та кількість відвідувачів, які сьогодні мають можливість придбати послуги через Центри збільшилась в рази. І це дуже добре…. Якщо навантаження, яке іде сьогодні на кожного реєстратора велике, потрібно  збільшувати  кількість адміністраторів і приміщень».

Довідково. З початку року (станом на 30.07.15) до органів Держгеокадастру у Полтавській області з питань надання адміністративних послуг від фізичних та юридичних осіб надійшло 98608 звернень, в результаті розгляду яких надано 96917 адміністративних послуг. Фахівці землевпорядної служби області надали 13234 консультацій (в т.ч. письмових роз’яснень) фізичним та юридичним особам з питань надання адміністративних послуг.