поле2

Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області розроблено «Графік проведення виробничих нарад з питань забезпечення земельними ділянками сільськогосподарського призначення учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО», які заплановано провести у лютому місяці 2016 року в усіх районах області.  Мета проведення виробничих нарад – налагодження співпраці та комунікації між органами Держгеокадастру, керівництвом районів, Центром надання допомоги учасникам АТО та громадськими організаціями учасників АТО, що діють на території області, для забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів АТО.

На цьому тижні нарада, за участю в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Наталі Дяченко, пройшла у Хоролі.

За інфрмацією інформагентства «Новини Полтавщини»,  у Хоролі учасникам АТО вже виділили земельні ділянки для особистої забудови, наголосив під час наради міський голова Сергій Волошин. Про це повідомили у Хорольській районній раді.

На нараді йшлося про налагодження співпраці та комунікації органів Держгеокадастру та керівництва району, Центру надання допомоги учасникам АТО і громадських організації учасників АТО. Також роз’яснили вимоги чинного законодавства щодо порядку надання за рахунок земель державної власності сільськогосподарського призначення земельних ділянок громадянам України, зокрема учасникам АТО.

Під час зустрічі свої думки, побажання, зауваження висловили керівники Центрів надання допомоги учасникам АТО в Полтавській області Валерій Довженко та в Хорольському районі Олександр Стеценко. Зокрема, мова йшла про виділення та оформлення земельних ділянок.

Головним питанням на нараді було забезпечення земельними ділянками жителів міста Хорол, адже для учасників АТО, які проживають у сільській місцевості, сільськими радами уже зарезервована відповідна кількість земель.

«Міська рада немає такої кількості землі, по два гектара кожному», – зазначив міський голова Сергій Волошин. Разом з цим він повідомив, що на даний час вже виділили земельні ділянки для особистої забудови.

Упродовж майже двох годин озвучували різні думки. Підсумовуючи, голова районної ради Віра Мартюк наголосила, що необхідно посилювати співпрацю Центру надання допомоги учасникам АТО із виконавчою владою й органами місцевого самоврядування.