Круглий стіл з ЄС

14 листопада Дніпропетровськ приймав Форум Центрів допомоги учасникам АТО. Представники з 12 областей зустрілися за одним столом. З різних куточків України зібралися небайдужі щоб поговорити про те, як найефективніше вирішувати питання воїнів.

Учасники форуму ділилися своїм досвідом.  Спочатку розповіли про діяльність Центрів та свої напрацювання. Далі – круглі столи з найактуальніших питань: земельних, юридичних та соціальних. Говорили і про створення єдиної бази демобілізованих. Наприкінці склали протокол зустрічі і передали його в Адміністрацію Президента, щоб заручитися допомогою на державному рівні.

У роботі форуму взяла участь делегація із Полтавщини, до складу якої увійшов начальник відділу землеустрою, моніторингу  та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Володимир Даншин. До речі, лише полтавська делегація включала представників влади, до яких в учасників форуму було багато запитань. Володимир Даншин прийняв участь в роботі круглого столу зокрема в обговоренні нагальних питань  щодо забезпечення учасників АТО  земельними ділянками.

В Полтаві Центр допомоги учасникам АТО функціонує в кімнаті 121 на першому поверсі адмінбудівлі  Полтавської ОДА. Його керівником призначено учасника антитерористичної операції на Сході України Валерія Довженка.

Працює Центр за принципом «єдиного вікна». Тут учасники антитерористичної операції, родини загиблих бійців можуть отримати вичерпну інформацію, консультацію та допомогу щодо надання статусу учасника АТО, отримання матеріальної допомоги, оздоровлення,  постановку на квартирну чергу чи отримання житла, вирішення проблем із наданням земельної ділянки тощо.