АТО

6 серпня в Полтавській облдержадміністрації відбулась нарада з питань забезпечення земельними ділянками учасників АТО. Мова йшла саме про виділення землі для індивідуальної забудови в межах міста Полтави та міст обласного значення.

Присутній на нараді представник Головного управління Держгеокадастру Г. ознайомив учасників наради із станом справ щодо отримання земельних ділянок вказаною категорією громадян із земель Шила О.сільськогосподарського призначення державної власності.

Звернення учасників АТО до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про отримання землі за межами населених пунктів здебільшого розглядаються позитивно. Відмови мають місце лише в окремих випадках.

Проте, в області виникають проблеми у заявників, які бажають отримати землю в межах населених пунктів, а особливо у межах міста Полтави та міст обласного значення Кременчука, Миргорода, Лубен, Комсомольська. Це пов’язано з відсутністю вільних земельних ділянок для індивідуального будівництва в межах міст. Виділення землі учасникам АТО є предметом бурхливого обговорення на сесіях міських рад.

На нараді обговорено можливі шляхи вирішення цієї проблеми.

Довідково: Землевпорядники Полтавської області видали 940 дозволів на розробку документації із землеустрою щодо відведення землі учасникам АТО загальною площею 1350 га. Задоволені звернення 736 учасників АТО про надання дозволів на відведення землі для ведення особистого селянського господарства загальною площею 1330 га, 89 звернень – для ведення  садівництва загальною площею 8,88 га  та 115 – для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд загальною площею майже 13 га.