Фіолетове полеu

Землевпорядники Полтавщини у 2015 році нарахували 2,766 млн грн. в порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва відповідно до затверджених проектів відведення землі. Загалом до бюджетів усіх рівнів за рік надійшло 3,697 млн грн. (з врахуванням надходжень по заборгованості за минулі періоди).

З отриманих коштів близько двох мільйонів гривень землевпорядники спрямували на заходи, передбачені статтею 109 Земельного кодексу України:  1,075 млн. грн. використали на потреби щодо освоєння та поліпшення сільсько- та лісогосподарських земель та угідь. На інвентаризацію земель затратили 878 тис. грн., впровадили заходи з охорони земель на 135,6 тис. грн., на проведення нормативної грошової оцінки земель залучили 72,6 тис. грн.

На сьогоднішній день залишок коштів від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва на спеціальних рахунках відповідних рад становить 15,749 млн. грн Фінансовий ресурс планують спрямувати на розвиток земельних фондів.

Довідково:

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.