поле5

До органів земельних ресурсів Полтавської області з початку 2016 року звернулись 9204 громадянина з метою отримання адміністративних послуг щодо ведення Державного земельного кадастру. Землевпорядники опрацювали 8963 заяви, що становить 97% від загальної кількості. У середньому упродовж тижня спеціалісти землевпорядної служби області розглядають близько двох тисяч таких звернень.

Найбільш затребуваними на Полтавщині є адмінпослуги щодо отримання витягів із Державного земельного кадастру (5874 заяви) та реєстрації земельних ділянок (2824 заяви).

З початку функціонування Національної кадастрової системи державні кадастрові реєстратори Полтавщини опрацювали 360824 таких звернень. Із цієї кількості 148268 заяв стосувались реєстрації земельних ділянок та 212556 звернень — видачі витягів з Державного земельного кадастру.

Спеціалісти територіальних органів земельних ресурсів під час розгляду заяв перевіряють актуальність даних про земельні ділянки. Всі необхідні відомості вносяться до Державного земельного кадастру.

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.