циркуль

З початку 2016 року експерти Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області підготували та видали 133 висновки обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації.  Третина перевіреної документації отримала позитивну оцінку, решту – повернуто на доопрацювання.

Із загальної кількості підготовлених експертних висновків по видам робіт складають: проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок – 78 (58,6%) та технічна документація з нормативної грошової окремої земельної ділянки – 55 (41,4 %).

Прийом на експертизу відповідної землевпорядної та землеоціночної документації, а також видача підготовлених висновків проводиться через центр надання адміністративних послуг Полтавської міської ради.

За проведення державної землевпорядної експертизи 2016 року до бюджету Полтавщини надійшло 19 450 гривень.

 Довідково:

Державна експертиза землевпорядної документації – це діяльність, метою якої є дослідження, перевірка, аналіз та оцінка об’єктів експертизи на предмет їх відповідності вимогам законодавства, встановленим стандартам, нормам і правилам, а також підготовка обґрунтованих висновків для прийняття рішень щодо об’єктів експертизи.

Об’єктами державної експертизи є документація із землеустрою та документація з оцінки земель, види яких визначені законом, а також матеріали і документація державного земельного кадастру.

Державна експертиза проводиться в обов’язковій, вибірковій та добровільній формах. Перелік об’єктів обов’язкової державної експертизи визначає стаття 9 Закону України «Про державну експертизу землевпорядної документації».