ручка

З початку року органи земельних ресурсів Полтавщини надали населенню 148 211 адміністративних послуг. З них 87 731 або 59 % – на безоплатній основі. Інші 60 480 адмінпослуг  (41 %) надані на платній основі.

За адмінпослуги, що потребують оплати, фахівці землевпорядної служби Полтавської області перерахували до бюджетів  3,427 млн грн. Найбільші надходження –  2,989 млн гривень – місцеві бюджети отримали за послуги з надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори виготовили 56 406 таких витягів.

Досить популярною для Полтавщини є послуга з виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, яка була допущена не з вини органу, що здійснює його ведення. За отриманням цієї послуги звернулись 2 065 осіб. В результаті бюджети поповнилися на суму 332,4 тис.грн.

Близько 70 тис. грн. надійшло за здійснення 1031 державниої експертизи землевпорядної документації. За надання інших видів адміністративних послуг до бюджетів перераховано ще майже 36 тис. грн.

Серед безоплатних адміністративних послуг найбільша кількість запитів стосувались проведення державної реєстрації земельної ділянки (24 888) та видачі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (22 957).

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.