торги2

Головним управлінням Держземагентства у Полтавській області з початку року на земельних торгах у формі аукціонів продано 21 право оренди на землі сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 342 гектара. Річна орендна плата проданих лотів складає більше 750 тисяч грн.

Середній розмір орендної плати проданих прав оренди одного гектара земель сільськогосподарського призначення становить 2197 грн. Вартість оренди одного гектара ріллі складає 2510 гривень що на 53 % більше ніж середній по області.

Аукціони пройшли і на рівні місцевих громад. Органи місцевого самоврядування у 2015 році продали 76 прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 368 гектарів. Річна орендна плата проданих лотів складає 656 тисяч грн.

Продаж земельних ділянок та прав оренди на аукціонах дозволяє залучати додатковий фінансовий ресурс до місцевих бюджетів. Кошти використовуються для вирішення соціально-економічних проблем громад та реалізації програм розвитку.