map

Із запровадженням Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру електронної послуги «Замовити Витяг про земельну ділянку»  громадяни отримали принципово новий рівень сервісу.

З початку 2015 року за заявами громадян кадастрові реєстратори Полтавщини видали близько 77 тисяч витягів про земельну ділянку. З них 1402 витяги щодо земель Полтавщини громадяни замовили на офіційному веб-сайті Держгеокадастру. Запроваджений електронний прийом заяв розширив вікно можливостей для громадян та водночас зменшив навантаження на центри надання адміністративних послуг, оскільки частина замовників може обійтися без візиту до ЦНАПів при замовленні послуги.

Найбільшу кількість заяв електронного сервісу «Замовити Витяг про земельну ділянку» опрацювали державні кадастрові реєстраторами у Миргородському (720), Великобагачанському (265), Новосанжарському (141), Зіньківському (82) та Решетилівському (74) районах області.

Передбачений законодавством термін видачі витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, замовлених на офіційному веб-сайті Держгеокадастру, державними кадастровими реєстраторами Полтавщини не порушується.

 

Довідково:

Замовлення Витягу здійснюється через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному веб-сайті Держгеокадастру. Простий та лаконічний інтерфейс робить послугу доступною навіть для невпевнених користувачів ПК. У систему інтегрована функція он-лайн оплати послуги через сервіс моментальних платежів Liqpay Приватбанку. Банківська комісія при цьому не стягується. Підтвердження про сформовану заявку та повідомлення про готовність документу користувач отримує на свою електрону адресу.

Отримати готовий Витяг можна в будь-якому з 660 центрів надання адміністративних послуг по всій Україні. Єдиний документ, який при цьому знадобися, – посвідчення особи.