АТО

У Полтавській облдержадміністрації створено дорадчо-консультативний Центр допомоги учасникам АТО. Як повідомив голова ОДА Валерій Головко, працюватиме він за принципом «єдиного вікна». Тут учасники антитерористичної операції, родини загиблих бійців зможуть отримати вичерпну інформацію, консультацію та допомогу щодо надання статусу учасника АТО, отримання матеріальної допомоги, оздоровлення, постановку на квартирну чергу чи отримання житла, вирішення проблем із наданням земельної ділянки тощо.

— Ми провели координаційну нараду з керівниками профільних департаментів та управлінь щодо роботи Центру допомоги учасникам АТО, — прокоментував Валерій Головко. — У кожному департаменті визначено співробітника — не нижче посади начальника відділу чи заступника, тобто людину, яка може надати фахову допомогу і відразу вирішити проблему, а не переадресовувати запитання. Тобто учасник АТО звертається до консультанта Центру з певною проблемою, той зв’язує його із співробітником профільного департаменту, співробітником Держгеокадастру, Центру зайнятості тощо. Ідеальний варіант — якщо проблема розв’язуватиметься у режимі он-лайн. Максимальний термін на відповідь — не більше 5 днів.

До речі, до 16 жовтня аналогічні центри запрацюють у всіх районах області. До того ж це питання винесе на щотижневу апаратну нараду в голови ОДА, яка відбудеться 12 жовтня.

http://www.adm-pl.gov.ua/news/u-poltavskiy-oda-stvoreno-centr-dopomogi-uchasnikam-ato