торги2

Наповнення бюджетів місцевих рад Полтавщини протягом 2015 року від продажу прав оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення складає 2,6 млн. грн.

З початку року на території Полтавської області на земельних торгах фахівці землевпорядної служби продали 22 права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 377,2 га, з річною орендною платою 793 тис. грн.

Середній розмір орендної плати проданих лотів за один гектар становить                   2100 грн., а по ріллі 2510 грн., що на 45 % більше ніж середній по області.

Наразі землевпорядники області здійснили добір 89 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності орієнтовною площею 1 356 га, які включено до Переліку земельних ділянок, право оренди на які буде продано на земельних торгах у 2016 році та щодо яких надійшли заяви від зацікавлених осіб про готовність прийняти участь в аукціонах. По 19 земельних ділянках сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 440,36 га, що розташовані на території Диканського району, оголошено конкурси з відбору виконавця земельних торгів та виконавця послуг з виконання робіт із землеустрою та оцінки земель, який відбудеться  вже в січні 2016 року.

Спеціалісти землевпорядної служби завдяки аукціонам планують поповнити бюджети місцевих рад та залучити ефективних інвесторів до розвитку агропромислового комплексу регіону.

 

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».