рулетка

Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області розроблено «Графік проведення виробничих нарад з питань забезпечення земельними ділянками сільськогосподарського призначення учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО», які заплановано провести у лютому місяці 2016 року в усіх районах області.

Мета проведення виробничих нарад – налагодження співпраці та комунікації між органами Держгеокадастру, керівництвом районів, Центром надання допомоги учасникам АТО та громадськими організаціями учасників АТО, що діють на території області, для забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів АТО.

Ініціатором проведення таких нарад виступив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко під час зустрічі з керівниками громадських організації учасників АТО, яка відбулася 03 лютого 2016 року.

На сьогодні такі заходи проведені в 14-ти із 25-ти районів області. Наради проводяться в райдержадміністраціях за участі керівництва району, представників Центру надання допомоги учасникам АТО, громадських організації учасників АТО та інших осіб.

На нарадах розглядаються проблемні питання, пов’язані з наданням земель державної власності сільськогосподарського призначення. Працівники землевпорядної служби області проводять роз’яснення вимог чинного законодавства щодо порядку надання земельних ділянок за рахунок земель державної власності сільськогосподарського призначення громадянам України, зокрема учасникам АТО та доведення механізму подання заяв на їх отримання.

У разі необхідності до участі у нарадах залучаються представники користувачів земель державної власності сільськогосподарського призначення для досягнення згоди на вилучення частини земель які необхідні для забезпечення земельними ділянками учасників АТО та інші служби районів, причетні до врегулювання зазначених питань.

За результатами проведених нарад готуються відповідні звіти  про прийняті рішення та пропозиції щодо їх реалізації.