АТО2

Фахівці Головного управлінням Держгеокадастру у Полтавській області склали Перелік вільних земельних ділянок, які можуть бути відведені учасникам АТО (або особам, прирівняним до них).

4679 осіб – така орієнтовна кількість військових, які можуть отримати земельні масиви у власність.

Для воїнів зарезервовано 5246 гектарів землі  державної та комунальної власності. Земельні ділянки розташовані на території всіх районів області, як в межах населених пунктів, так і за їх межами. Наділи на зарезервованих землях призначені для ведення особистого селянського господарства, садівництва та для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

Інформація про земельні ділянки розміщена на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області 

З початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками до землевпорядної служби та органів місцевого самоврядування Полтавщини із заявами про отримання землі звернулись 2243 військових.  1122 учасники АТО вже отримали дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення землі загальною площею 1678 гектарів. Інші звернення знаходяться на стадії розгляду.

 

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.