Фіолетове полеu

У Полтавській області налічується 1840 населених пунктів, які розташовані на землях загальною площею 426,44 тис. га. Первинну нормативну грошову оцінку земель проведено в усіх населених пунктах області  (100 % від загальної кількості).

Повторну нормативну грошову оцінку проведено в 1822 населених пунктах, що становить 99,03% від їх загальної кількості, зокрема оновлено матеріали з грошової оцінки земель по 12 містах, 20 селищах міського типу та 1790 сільських населених пунктах.

У першому півріччі 2016 року із запланованого обсягу буде проведено повторну оцінку 17 населених пунктів, дія нормативної грошової оцінки земель яких спливає найближчим часом.

При затвердженні повторної нормативної грошової оцінки збільшується орендна плата за землю. Як наслідок, надходження до місцевих бюджетів зростають.

 

Довідково:

Відповідно до ст. 18 Закону України «Про оцінку земель», «нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться: розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення – не рідше ніж один раз на 5-7 років…». Оновлені дані використовуються для встановлення обґрунтованих платежів за землю, зокрема, розрахунку орендної плати та визначення земельного податку.