поле6

До Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області станом на 1 березня поточного року надійшло 2390 заяв від бійців АТО на отримання земельних ділянок до 2 га. Таку цифру озвучив на щотижневій апаратній нараді керівник Центру допомоги учасникам антитерористичної операції Валерій Довженко.

83% заяв на виділення земельних ділянок розглянуто позитивно. Зокрема, прийнято відповідні рішення про надання дозволу на розроблення відповідної документації на земельні ділянки загальною площею майже 3,4 тис. га.

Сьогодні в області налагоджено тісну співпрацю місцевих Центрів допомоги учасників АТО з управліннями та відділами Держгеокадастру щодо впровадження механізму подання заяв на отримання земельних ділянок поза межами населених пунктів.

Місцевими Центрами допомоги учасників АТО активізовано інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо вимог чинного законодавства в частині забезпечення земельними ділянками та запровадження черговості на їх отримання серед учасників антитерористичної операції.