land-logo

20  серпня 2015 року  с. Великі Сорочинці   Миргородського району відбулось  виїзне засідання колегії Головного управління Держгеокадастру у Полтавській. В роботі колегії взяли участь представники державних органів та громадськості.

Учасники колегії підвели підсумки діяльності Головного управління Держземагентства/Держгеокадастру у Полтавській області за перше півріччя 2015 року. Мова йшла про досягнення землевпорядної служби області, а також про виявлені недоліки в роботі та шляхи їх усунення.

Серед поставлених на порядок денний колегії питань пріоритетним було про стан продажу прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на території області та стан розпорядження земельними ділянками, які сформовані в результаті інвентаризації земель сільськогосподарського призначення. Землевпорядники розглянули шляхи забезпечення прозорості у процесі розпорядження землею, створення умов для збільшення інвестиційно-привабливих земельних ділянок та залучення додаткових бюджетних надходжень за рахунок конкуренції між учасниками торгів.

 

Довідково: Фахівці землевпорядної служби Полтавської області сформували перелік із 100 інвестиційно-привабливих земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які планують продати на відкритих земельних торгах.

Загальна площа земельних ділянок, що можуть бути запропоновані інвесторам, становить понад 1,48 тис. гектарів. В ході конкурсного відбору на частину земельних ділянок вже визначені виконавці земельних торгів.