З початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками у Полтавській області землевпорядники надали військовослужбовцям 1016 дозволів на розробку проектів землеустрою. Загальна площа земельних ділянок складає 1485 гектарів.

Із загальної кількості заявників 80% планують використати земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, 11% – для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських споруд, 9% – для ведення садівництва.

У власність учасникам АТО уже передано 11 земельних ділянок площею 18,63 гектари. Інші документи знаходяться в стадії розгляду.

Усього у Полтавській області 2130 військових виявили бажання отримати земельні наділи як із земель державної, так і комунальної власності.

На сьогодні землевпорядники Полтавщини визначили 559 масивів із земель державної власності загальною площею 4,134 тис. га., які можуть бути розглянуті як потенційні об’єкти для передачі у власність чи користування захисникам країни. Фахівці землевпорядної служби продовжують здійснювати пошук вільних земельних ділянок. Відомості про них заносять до загальної бази даних, яка буде періодично оновлюватись в он-лайн режимі.

Із земель державної власності учасники АТО можуть отримати землю переважно для ведення особистого селянського господарства. На сьогодні в області визначено 555 таких масивів загальною площею 4,083 тис. га. Також для воїнів зарезервовано по 2 земельні наділи для ведення садівництва (площею  36,35 га)  та для індивідуального дачного будівництва (площею  14,5 га).

Перелік вільних земельних ділянок, які можуть бути передані у власність учасникам АТО, сформували також на рівні територіальних громад.   Органи місцевого самоврядування Полтавської області зарезервували 971 масив загальною площею 1153,26 га. Для будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських споруд військовим можуть надати 576 ділянок площею 280,84 га, 27 ділянок площею 97,89 га можна використати для ведення садівництва та 333 ділянки площею 763,63 га – для ведення особистого селянського господарства. Звести дачний будинок можна буде на 35 ділянках площею 10,90 га.АТО2