торги2 На початку жовтня на Полтавщині землевпорядники провели земельний аукціон з продажу прав оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.

На торги виставили права оренди трьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Одна з ділянок площею 35,0511 га, яка розташована на території Шишацького району області, викликала високу зацікавленість у інвесторів. Стартову ціну на права оренди визначили на рівні 15,691 тис. гривень. Під час торгів в результаті відкритої конкуренції між чотирма інвесторами вартість оренди зросла в 2,57 рази. Переможця визначили на ціні 40,327 тис. грн. – саме таку суму щорічної орендної плати протягом семи років буде отримувати бюджет Шишацької селищної ради.  Щорічний внесок орендної плати становить 20,56 % від  нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Організатором аукціону виступило Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області, виконавцем – ПП Фірма «СОМГІЗ»

Землевпорядники Полтавщини зазначають, що проведення торгів дозволяє суттєво збільшити надходжень до місцевих бюджетів. Під час проведення аукціонів вдається знаходити інвесторів, зацікавлених у ефективному управлінні землею.

 

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».